Linzencurry en gestoomde pompoen
TM5 TM6

Linzencurry en gestoomde pompoen

3.5 (2 Bewertungen)

Zutaten

  • 3 volle tl komijnzaden (10 g)
  • 4 volle tl korianderzaden (10 g)
  • 1 ½ tl zout
  • 30 g verse koriander
  • 50 g verse kokosnoot, in stukken (2-3 cm) (optional)
    oder 3 volle el gedroogde, geraspte kokosnoot (15 g) (optional)
  • 80 g boter, in stukken
  • 300 g uien, in stukken
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ - ¾ tl gemalen cayennepeper
    oder 1 - 2 verse groene chilipeper (6-8 cm long), zaadlijsten verwijderd
  • 1000 - 1200 g pompoen, zaadlijsten verwijderd, in 8 stukken met schil
    oder 1000 - 1200 g butternut pompoen, zaadlijsten verwijderd, in 8 stukken met schil
  • 300 g linzen, groen, bruin of Puy
  • 1000 g water
  • 250 - 300 g rode paprika, geroosterd, ingemaakt, in grove blokjes (1-2 cm)
  • 130 g crème fraîche (optional)
  • verse koriander, plus extra als garnituur

Nährwerte
pro 1 portie
Brennwert
1504 kJ / 358 kcal
Eiweiß
13 g
Kohlenhydrate
33 g
Fett
17 g
Ballaststoffe
10.3 g

Gefällt dir, was du siehst? Dieses Rezept und mehr als 80 000 andere warten auf dich!

Kostenlos registrieren

Registriere dich jetzt für unser einmonatiges kostenloses Schnupper-Abo und entdecke die Welt von Cookidoo®. Vollkommen unverbindlich.

Weitere Informationen

Alternative Rezepte