Rode bietensoep met kruidenknoedels
TM5 TM6

Rode bietensoep met kruidenknoedels

5.0 (4 Bewertungen)

Zutaten

Kruidenknoedels

  • 10 - 15 g gemengde verse kruiden (bv. basilicum, peterselie, wilde knoflook, kervel), enkel de blaadjes
  • 200 g melk
  • 60 g boter, in stukken
  • ¾ tl zout
  • ¼ tl gemalen nootmuskaat (optional)
  • 150 g griesmeel
  • boter, plus extra om in te vetten
  • 1 ei

Rode bietensoep

  • 500 g rauwe rode bieten, gepeld, in stukken
    oder 500 g gekookte rode bieten, in stukken
  • 700 g water
  • 150 g witte wijn
  • 2 volle tl groentebouillonpasta, huisgemaakt
    oder 2 groentebouillonblokje (voor 0,5 l)
  • 25 g bloem
  • ½ - 1 tl zout
  • 2 snuifjes gemalen nootmuskaat
  • 1 snuifje gemalen zwarte peper
  • 100 g room
  • 1 el witte wijnazijn (optional)

Nährwerte
pro 1 portie
Brennwert
1386 kJ / 331 kcal
Eiweiß
7 g
Kohlenhydrate
30 g
Fett
17 g
Ballaststoffe
4 g

Gefällt dir, was du siehst? Dieses Rezept und mehr als 80 000 andere warten auf dich!

Kostenlos registrieren

Registriere dich jetzt für unser einmonatiges kostenloses Schnupper-Abo und entdecke die Welt von Cookidoo®. Vollkommen unverbindlich.

Weitere Informationen

Alternative Rezepte