Linzengebraad met zoete aardappel-en knolselderpuree en broccoli

Linzengebraad met zoete aardappel-en knolselderpuree en broccoli

3.7 3 Bewertungen
Vorbereitung 30 Min
Gesamt 1 Std.
4 porties

Zutaten

  • ui gehalveerd
    50 g
  • knoflookteentjes
    2
  • knolselder in stukken (2 cm)
    500 g
  • wortelen in stukken
    60 g
  • verse champignons
    80 g
  • olijfolie plus extra om te besprenkelen
    30 g
  • gekookte linzen gespoeld, uitgelekt
    250 g
  • kidneybonen, uit blik gespoeld, uitgelekt
    200 g
  • sojasaus
    20 g
  • zoete paprikapoeder
    1 tl
  • gemengde kruiden, gedroogd
    2 tl
  • biergistvlokken
    3 el
  • fijne havervlokken
    130 g
  • zout
    1 ½ tl
  • zoete aardappelen geschild, in stukjes (2 cm)
    300 g
  • sjalotten gehalveerd
    80 g
  • boter, ongezouten of gezouten (van koemelk)
    20 g
  • droge witte wijn
    100 g
  • groentebouillon
    150 g
  • broccoliroosjes
    350 g
  • water
    50 g
  • vers geperst limoensap om te besprenkelen
  • peterselie, vers gehakt, voor de garnering
  • gravy (vleesjus) (optional) voor het opdienen

Nährwerte pro 1 portie

Brennwert 578.8 kcal / 2421.6 kJ
Eiweiß 21.2 g
Fett 19.5 g
Kohlenhydrate 80.7 g
Ballaststoffe 16.7 g
gesättigte Fettsäuren 4.8 g
Natrium 1645.5 mg

Gefällt dir, was du siehst?

Dieses Rezept und mehr als 100 000 weitere warten auf dich!

Registriere dich jetzt und erhalte ein kostenloses 30-Tage Abo. Tauche ein in die kulinarische die Welt von Cookidoo® - ohne jegliche Verpflichtung.

Kostenlos registrieren Weitere Informationen


Das könnte dir auch gefallen