
Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- 1 - 2 fresh long red chillies trimmed, cut into halves and deseeded if preferred
- 2 cm piece fresh ginger peeled
- 2 stalks lemongrass white part only, cut into pieces
- 3 garlic cloves
- 4 makrut lime leaves stalks removed and leaves torn into pieces
- 1 bunch fresh coriander roots only, plus leaves reserved for garnishing
- 2 spring onions/shallots trimmed and cut into thirds
- 60 g peanut oil
- 1 whole snapper (approx. 1000 g - see Tips)
- sea salt to season (see Tips)
- ground black pepper to season
- dried chilli threads to garnish (optional - see Tips)
- 1 - 2 limes cut into cheeks, to serve
- Nährwerte
- pro 1 portion
- Brennwert
- 408 kcal / 1713.6 kJ
- Eiweiß
- 52.3 g
- Fett
- 19.5 g
- Kohlenhydrate
- 4.4 g
- Ballaststoffe
- 3.4 g
- gesättigte Fettsäuren
- 3.8 g
- Natrium
- 1147.1 mg
Alternative Rezepte
Malay-style coconut chicken (MEATER+®)
25 Std. 40 Min
Chorizo and squid stew (TM5)
5 Std. 30 Min
Prawn and pork pops with turmeric lime sauce
1 Std. 5 Min
Mussels in turmeric and ginger broth
20 Min
Chilli and garlic prawns
1 Std. 10 Min
Asian-style mussels
30 Min
Sambal udang
50 Min
Thai noodle and seafood salad
50 Min
Goi muc (squid salad)
45 Min
Sichuan pepper and chilli salt squid
30 Min
Pho bo (Vietnamese beef and noodle soup)
2 Std.
Smoked trout pasta with lemon and capers
35 Min