Coconut fish curry
TM6 TM5

Coconut fish curry

4.7 ( 362 Bewertungen )

Zutaten

Garam masala

  • 2 cinnamon quills
  • 2 cardamom pods
  • 2 tbsp coriander seeds
  • 10 whole cloves
  • 1 tbsp cumin seeds
  • 1 tbsp black peppercorns
  • 2 dried bay leaves

Coconut rice

  • 300 g jasmine rice
  • 700 g water
  • 250 g coconut milk
  • 1 tsp salt

Curry sauce

  • 1 brown onion (approx. 120 g), cut into halves
  • 2 garlic cloves
  • 1 tsp ground turmeric
  • 1 - 2 fresh long green chillies deseeded if preferred and cut into pieces
  • 3 cm piece fresh ginger peeled
  • 50 g coconut oil
  • 1 tsp salt
  • 6 Roma tomatoes ripe, cut into halves
  • 400 g coconut milk
  • 3 fresh kaffir lime leaves cut into thin slices
  • 2 tsp fish sauce (gluten free)
  • 2 tsp palm sugar
  • 100 g snow peas cut into thin slices
  • oil for greasing
  • 750 g skinless snapper fillets cut into portions (approx. 8 cm)
  • ground black pepper to season
  • 2 sprigs fresh Thai basil leaves only, for garnishing (optional)

Nährwerte
pro 1 portion
Brennwert
902 kcal / 3789.3 kJ
Eiweiß
49.8 g
Fett
42 g
Kohlenhydrate
71.2 g
Ballaststoffe
12.6 g
gesättigte Fettsäuren
27.9 g
Natrium
1845.6 mg

Gefällt dir, was du siehst? Dieses Rezept und mehr als 80 000 andere warten auf dich!

Kostenlos registrieren

Registriere dich jetzt für unser einmonatiges kostenloses Schnupper-Abo und entdecke die Welt von Cookidoo®. Vollkommen unverbindlich.

Weitere Informationen

Alternative Rezepte