Aardappel-spinaziesoep met hartige eiercustard
TM5 TM6

Aardappel-spinaziesoep met hartige eiercustard

4.8 (8 Bewertungen)

Zutaten

Hartige eiercustard

  • 4 eieren
  • 100 g volle melk
  • ½ tl zout
  • 1 - 2 snuifjes gemalen nootmuskaat

Aardappel-spinaziesoep

  • 80 g uien, gehalveerd
  • 20 g olie
  • 40 g knolselderij
  • 100 g wortelen, in stukken (2 cm)
  • 200 - 250 g aardappelen, in stukken (2 cm)
  • 80 g prei, in schijfjes (1 cm)
  • 800 g water
  • 1 volle tl groentebouillonpasta, huisgemaakt
    oder 1 groentebouillonblokje (voor 0,5 l)
  • ¼ tl gemalen nootmuskaat
  • 1 tl zout
  • ¼ tl gemalen peper
  • 250 g verse spinaziebladeren
    oder 250 g diepgevroren spinaziebladeren, ontdooid
  • 80 g room, 30% vet
  • zout, plus extra naar smaak
  • gemalen peper, plus extra naar smaak

Nährwerte
pro 1 portie
Brennwert
797 kJ / 191 kcal
Eiweiß
8 g
Kohlenhydrate
11 g
Fett
12 g
Ballaststoffe
2.5 g

Gefällt dir, was du siehst? Dieses Rezept und mehr als 80 000 andere warten auf dich!

Kostenlos registrieren

Registriere dich jetzt für unser einmonatiges kostenloses Schnupper-Abo und entdecke die Welt von Cookidoo®. Vollkommen unverbindlich.

Weitere Informationen

Alternative Rezepte