Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
Jerk kip
- 4 kippenborsten, ontveld en ontbeend (ca. 140 g per stuk)
- 10 g gember, vers wortel, geschild, in ronde plakjes gesneden (2 mm)
- 3 teentjes knoflook
-
1 - 2
scotch bonnet chilli, gehalveerd, ontdaan van de zaadlijsten, naar smaak
oder rode pepers, vers, gehalveerd, ontdaan van de zaadlijsten, naar smaak - 1 limoen, geraspte schil van limoen en 20 g sap
- 1 sinaasappel, geraspte schil van sinaasappel en 20 g sap
- 2 tl zachte bruine basterdsuiker
- 2 tl zwarte peperkorrels
- 1 tl pimentbes
- 1 tl zeezout
- ½ tl kaneel, gemalen
- 1 snuifje nootmuskaat, gemalen
- 8 takjes verse tijm, alleen bladeren
- 5 g verse koriander, in stukjes gesneden (2 cm)
- 4 lente-uien, in stukjes gesneden (2 cm)
- 20 g ciderazijn
- 20 g olijfolie
Puree en groenten
- 700 g water
- 600 g zoete aardappelen, geschild, in blokjes gesneden (3 cm)
- 400 g sperzieboon, vers, bijgesneden
- 400 gram doperwtjes, bevroren, ontdooid
- 3 teentjes knoflook
- 20 g gember, vers wortel, geschild, in ronde plakjes gesneden (2 mm)
- 10 g olijfolie
- 8 - 10 takjes verse tijm, alleen de blaadjes, naar smaak
- 1 ½ tl zeezout
- ¼ tl zwarte peper, gemalen
- Nährwerte
- pro 1 portie
- Brennwert
- 2117 kJ / 503 kcal
- Eiweiß
- 44 g
- Kohlenhydrate
- 50 g
- Fett
- 11 g
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