![Slow roasted lamb shoulder and fennel with agrodolce dressing Slow roasted lamb shoulder and fennel with agrodolce dressing](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F8C355E5-AA27-4BE2-B60A-95A24F0390C8/Derivates/A37B7E02-3A22-4EF2-8E9D-8B83D41B6B45.jpg)
Kompatible Versionen
Slow roasted lamb shoulder and fennel with agrodolce dressing
Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
Lamb shoulder and vegetables
- 1 lemon
- 6 garlic cloves
- 1 tsp black peppercorns
- 60 g extra virgin olive oil
- 2 tsp sea salt flakes
- ½ tsp ground nutmeg
- ½ tsp ground cinnamon
- 1500 - 2000 g lamb, shoulder, bone in, scored around the bone
- 500 g hot water
- 16 small potatoes, cut into halves (see Tips)
- 2 fennel bulb, trimmed and cut into thick wedges (fronds reserved for garnishing)
Agrodolce
- 100 g water
- 100 g red wine vinegar
- 50 g white sugar
- 1 garlic clove
- 2 red onions (approx. 300 g), cut into halves
- 60 g currants
- 2 tbsp fennel seeds
- 1 tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 30 g balsamic vinegar
- 10 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 6 sprigs fresh mint, leaves only, plus extra for garnishing
- Nährwerte
- pro 1 portions
- Brennwert
- 2445.3 kJ / 582.1 kcal
- Eiweiß
- 47.4 g
- Kohlenhydrate
- 26.8 g
- Fett
- 30.6 g
- gesättigte Fettsäuren
- 10.2 g
- Ballaststoffe
- 5 g
- Natrium
- 996 mg
Alternative Rezepte
Sunday lamb roast
1 godz. 55 min
Ruby kingfish with citrus yoghurt dressing
2 godz. 30 min
Grilled eye fillet with Café de Paris butter
45min
Chorizo and prawns a la Sidra
25 Min
Warm Caesar salad with polenta croutons
1 godz. 55 min
Carrot, feta and mint salad
40min
Parmesan-crusted lamb cutlets, creamed spinach and smashed spuds
1 Std. 15 Min
Lamb rack with port sauce and parsnip purée
1h
Coq au vin blanc with polenta madeleines
1h 45min
Slow cooked beef with wasabi mash (Louise Keats)
29h 45min
Lamb cutlets with spinach and pea purée
40min
Lamb shanks with risoni and feta
3h 50min