Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 40 g masła, pokrojonego na kawałki
- 2 - 3 łyżeczki cukru
- 500 g ziemniaków, pokrojonych w 1,5 cm kostkę
- 500 g kalarepy, pokrojonej w 1,5 cm kostkę
- 140 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 80 g mleka
- 1 łyżeczka soli
-
1 - 2
łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego
oder 1 - 2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
- Nährwerte
- pro 1 porcję
- Brennwert
- 1434.5 kJ / 342.9 kcal
- Eiweiß
- 6.2 g
- Kohlenhydrate
- 33.6 g
- Fett
- 22 g
- gesättigte Fettsäuren
- 13.6 g
- Ballaststoffe
- 7.3 g
- Natrium
- 639.4 mg
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Zupa grochowa z kiełbaskami
1h 45min
Ziołowy ryż z pieczarkami
1h
Kremowa zupa ziemniaczana
45min
Kisiel jabłkowy
10 Min
Kapuśniak z białej kapusty z boczkiem
55 min.
Zupa pomidorowa jak u babci
45min
Zupa grysikowa
35min
Twarożek ziołowy
10 Min
Zapiekanka rybna z plastrami ziemniaków (TM6)
1h 10min
Gratin z ziemniaków i selera
1h 10min
Purée ziemniaczane z maślanką
35min
Jajka z ziemniakami w sosie musztardowym
1h 5min