Geräte und Zubehör
Caramelised leek and feta tart (TM6, Maria Stuart)
Zubereitung 15 Min
Gesamt 2 Std. 25 Min
8 portions
Zutaten
Pastry
-
unsalted butter chilled and cut into pieces, plus extra to grease90 g
-
plain flour plus extra to dust180 g
-
egg yolk1
-
chilled water30 g
Filling
-
oil20 g
-
leek white part only, cut into slices (1-2 cm)300 g
-
brown sugar20 g
-
white vinegar10 g
-
pouring (whipping) cream200 g
-
eggs3
-
sea salt to season1 - 2 pinches
-
ground black pepper to season1 - 2 pinches
-
Danish feta crumbled70 g
-
cherry tomatoes mixed, sliced as desired100 g
-
anchovy fillets (optional)8
-
fresh flat-leaf parsley leaves only, to garnish
-
mixed salad leaves to serve
Schwierigkeitsgrad
einfach
Nährwerte pro 1 portion
Natrium
402.3 mg
Eiweiß
9.5 g
Brennwert
1589.2 kJ /
378.4 kcal
Fett
28 g
Ballaststoffe
2 g
gesättigte Fettsäuren
15.7 g
Kohlenhydrate
22.1 g
Gefällt dir, was du siehst?
Dieses Rezept und mehr als 100 000 weitere warten auf dich!
Kostenlos registrieren Weitere InformationenDas könnte dir auch gefallen
Festive camembert wreath
1 Std. 50 Min
Everyday loaf baked in a cast iron pot
1 Std. 45 Min
Caramelised leek and feta tart
2 Std. 25 Min
Warm Aussie potato salad (peeler)
50 Min
Rich mushroom stew with buttermilk dumplings
45 Min
Yiayia's Pastitsio
1 Std. 40 Min
Meat-free mushroom lasagne
1 Std. 30 Min
Tomato, Spinach and Ricotta Quiche
1 Std. 30 Min
Potato bake (Thermomix® Cutter, using modes)
1 Std. 10 Min
Ham and zucchini quiche
1 Std. 45 Min
Spinach and feta galette
1 Std. 50 Min
Pumpkin tahini smash
40 Min