Kompatible Versionen
Fasolka szparagowa z ziemniakami, masło tymiankowe
Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- 500 g wody
- 1 ½ łyżeczki soli
- 600 g ziemniaków, pokrojonych w 3 cm kostkę
- 200 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej
- 8 - 16 plastrów boczku, tłustego, w plastrach (100 g), wędzonego, pokrojonego w 1-2 mm plastry
- 80 - 100 g masła, niesolonego
-
1 - 2
łyżeczki tymianku, świeżego
oder 1 łyżeczka tymianku, suszonego
- Nährwerte
- pro 1 porcję
- Brennwert
- 1596 kJ / 382 kcal
- Eiweiß
- 8 g
- Kohlenhydrate
- 26 g
- Fett
- 26 g
- Ballaststoffe
- 2.8 g
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Jajka sadzone na Varomie z ziemniakami, szparagami i sosem cytrynowym
50 Min
Kalafior z purée z groszku
40 Min
Ratatouille z bobem
1 Std.
Cytrynowo-rozmarynowy pstrąg i warzywa na parze
1 Std. 5 Min
Bób z zielonym groszkiem w słodkim sosie gruszkowym
1 Std.
Zielona fasolka szparagowa na Varomie
30 Min
Szparagi z młodymi ziemniakami i jogurtowym sosem holenderskim
55 Min
Ziemniaki z fasolką, szynką i sosem berneńskim
1 Std.
Warzywa na parze z miodem i cytryną
40 Min
Warzywa gotowane na parze
35 Min
Gotowanie na parze szparagów (500-800 g)
25 Min
Gotowanie na parze fasolki szparagowej (350-800 g)
25 Min