Zupa krem z topinamburu i pora
TM6 TM5

Zupa krem z topinamburu i pora

4.1 ( 31 Bewertungen )

Zutaten

  • 80 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 15 g oliwy z oliwek
  • 200 g pora tylko biała część, pokrojonego na kawałki
  • 400 g topinamburu pokrojonego na kawałki
  • 2 liście laurowe, suszone
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    oder 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l wody) pokruszona
  • 900 g wody
  • 250 g napoju migdałowego, niesłodzonego
  • sól do smaku
  • pieprz czarny, mielony do smaku

Nährwerte
pro 1 porcję
Brennwert
155 kcal / 648.4 kJ
Eiweiß
3.4 g
Fett
4.6 g
Kohlenhydrate
27.4 g
Ballaststoffe
3.3 g
gesättigte Fettsäuren
0.8 g
Natrium
68.5 mg

Gefällt dir, was du siehst? Dieses Rezept und mehr als 80 000 andere warten auf dich!

Kostenlos registrieren

Registriere dich jetzt für unser einmonatiges kostenloses Schnupper-Abo und entdecke die Welt von Cookidoo®. Vollkommen unverbindlich.

Weitere Informationen

Alternative Rezepte