Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- 80 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 15 g oliwy z oliwek
- 200 g pora, tylko biała część, pokrojonego na kawałki
- 400 g topinamburu, pokrojonego na kawałki
- 2 liście laurowe, suszone
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
oder 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l wody), pokruszona - 900 g wody
- 250 g napoju migdałowego, niesłodzonego
- sól, do smaku
- pieprz czarny, mielony, do smaku
- Nährwerte
- pro 1 porcję
- Brennwert
- 648.4 kJ / 155 kcal
- Eiweiß
- 3.4 g
- Kohlenhydrate
- 27.4 g
- Fett
- 4.6 g
- gesättigte Fettsäuren
- 0.8 g
- Ballaststoffe
- 3.3 g
- Natrium
- 68.5 mg
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Zupa cukiniowa z bazylią i orzechami nerkowca
20min
Zupa krem z pieczonej pietruszki z migdałami
1h 30min
Zupa krem z fioletowych warzyw
45 Min
Topinambur po prowansalsku
50 Min
Zupa krem z topinamburu
2 Std. 10 Min
Zupa krem z cukinii i mięty z młodym groszkiem
35min
Krem z topinamburu z kindziukiem
55 Min
Kremowa zupa batatowo-pomarańczowa
30min
Zupa krem z selera z jabłkiem
55 Min
Zupa dyniowo-marchewkowa
50 Min
Zupa z pieczonej dyni
50 Min
Pikantna zupa dyniowa
25min