Geräte und Zubehör
Lemon meringue ice-cream cake
Zubereitung 5 Min
Gesamt 13 Std. 15 Min
12 slices
Zutaten
Lemon curd
-
caster sugar200 g
-
freshly squeezed lemon juice240 g
-
unsalted butter cut into pieces160 g
-
eggs4
Ice-cream
-
caster sugar120 g
-
egg yolks3
-
pouring (whipping) cream750 g
-
natural vanilla extract1 tsp
-
sea salt1 pinch
Sponge base
-
unsalted butter to grease
-
caster sugar70 g
-
eggs2
-
natural vanilla extract1
-
self-raising flour70 g
Swiss meringue topping
-
caster sugar240 g
-
egg whites6
-
cream of tartar¾ tsp
-
natural vanilla extract1 tsp
-
sea salt1 pinch
Schwierigkeitsgrad
einfach
Nährwerte pro 1 slice
Natrium
172.5 mg
Eiweiß
7.1 g
Brennwert
2571.2 kJ /
614.5 kcal
Fett
37.2 g
Ballaststoffe
0.2 g
gesättigte Fettsäuren
22.3 g
Kohlenhydrate
65.6 g
Gefällt dir, was du siehst?
Dieses Rezept und mehr als 100 000 weitere warten auf dich!
Kostenlos registrieren Weitere InformationenAuch enthalten in
Thermomix® Everyday Summer 2024/2025
74 Rezepte
Australien und Neuseeland
Australien und Neuseeland
Das könnte dir auch gefallen
Orange sponge cake
1 Std.
Edna's Lemon Curd Teacake
40 Min
Thirty second whole orange cake
1 Std. 15 Min
Orange yoghurt cake (Diabetes)
1 Std.
Cheese and bacon scones
35 Min
Custard
10 Min
Melting moments with strawberry cream
45 Min
Prawn tempura with mango salad & spicy chilli dressing
35 Min
Homemade Custard
15 Min
Better banana cake
45 Min
Melting moments with lemon cream
45 Min
Cheese Béchamel sauce (TM6)
15 Min