Geräte und Zubehör
Lemon meringue ice-cream cake
Zubereitung 5 Min
Gesamt 13 Std. 15 Min
12 slices
Zutaten
Lemon curd
-
caster sugar200 g
-
freshly squeezed lemon juice240 g
-
unsalted butter cut into pieces160 g
-
eggs4
Ice-cream
-
caster sugar120 g
-
egg yolks3
-
pouring (whipping) cream750 g
-
natural vanilla extract1 tsp
-
sea salt1 pinch
Sponge base
-
unsalted butter to grease
-
caster sugar70 g
-
eggs2
-
natural vanilla extract1
-
self-raising flour70 g
Swiss meringue topping
-
caster sugar240 g
-
egg whites6
-
cream of tartar¾ tsp
-
natural vanilla extract1 tsp
-
sea salt1 pinch
Schwierigkeitsgrad
einfach
Nährwerte pro 1 slice
Natrium
172.5 mg
Eiweiß
7.1 g
Brennwert
2571.2 kJ /
614.5 kcal
Fett
37.2 g
Ballaststoffe
0.2 g
gesättigte Fettsäuren
22.3 g
Kohlenhydrate
65.6 g
Gefällt dir, was du siehst?
Dieses Rezept und mehr als 100 000 weitere warten auf dich!
Kostenlos registrieren Weitere InformationenAuch enthalten in
Thermomix® Everyday Summer 2024/2025
74 Rezepte
Australien und Neuseeland
Australien und Neuseeland
Das könnte dir auch gefallen
Crumbs chocolate chip cookies
1h 10min
Melting moments with strawberry cream
45min
Melting moments with lemon cream
45min
Macadamia Chocolate Cookies
45min
Cheese and bacon scones
35min
Pear and ginger paste
26h 25min
Caramel toffees
2h
Steamed tomato pesto pull apart bread
2h 5min
Beer batter fish
40min
Chewy chocolate brownies
35min
Vanilla Syrup
40min
Fruity dream
10min