Familie kip galette
TM6 TM5 TM31

Familie kip galette

5.0 (4 Bewertungen)

Zutaten

Bladerdeeg

  • 200 g boter, bevroren en in stukken gesneden (1-2 cm)
  • 200 g bloem, plus extra om te bestuiven
  • 90 g gekoeld water
  • ½ tl zout

Gekarameliseerde ui

  • 1 knoflookteentje
  • 20 g boter
  • 110 g spek, gezouten, gesneden in reepjes (2 cm)
  • 250 g gele ui, in achtsten gesneden, lagen gescheiden
  • 1 el donkerbruine suiker
  • 1 el balsamicoazijn
  • ½ tl zout

Kip vulling

  • 600 g water
  • 500 g kiphaasjes
  • 220 g zoete aardappelen, geschild en in blokjes gesneden (2 cm)
  • 3 takjes tijm, verse, alleen naaldjes, plus extra voor de garnering
  • 1 - 2 snuifjes zout
  • 1 - 2 snuifjes gemalen zwarte peper
  • 150 g verse bruine paddenstoelen, in vieren gesneden
  • 40 g boter
  • 30 g bloem, plus extra om te bestrooien
  • 1 tl kippenbouillonpasta (zie Tips)
  • 50 g room, 35% vet
  • volle melk, om in te strijken

Nährwerte
pro 1 portie
Brennwert
3442.3 kJ / 819.5 kcal
Eiweiß
29.8 g
Kohlenhydrate
57.4 g
Fett
51.3 g
gesättigte Fettsäuren
28.3 g
Ballaststoffe
7.5 g
Natrium
1275.4 mg

Gefällt dir, was du siehst? Dieses Rezept und mehr als 80 000 andere warten auf dich!

Kostenlos registrieren

Registriere dich jetzt für unser einmonatiges kostenloses Schnupper-Abo und entdecke die Welt von Cookidoo®. Vollkommen unverbindlich.

Weitere Informationen

Alternative Rezepte