
Geräte und Zubehör
Balinese prawn curry (Russel Blaikie)
Vorbereitung 45 Min
Gesamt 1 Std. 45 Min
6 portions
Zutaten
Spice paste
-
eschalots230 g
-
garlic cloves130 g
-
fresh galangal peeled50 g
-
fresh ginger peeled60 g
-
candlenuts100 g
-
fresh turmeric peeled120 g
-
fresh bird's eye chillies deseeded (see Tips)25 - 50 g
-
fresh lemongrass white part only, cut into pieces2 stalks
-
coconut oil90 g
-
palm sugar50 g
-
water150 g
-
sea salt3 tsp
Curry
-
coconut oil2 tsp
-
fresh lemongrass white part only, bruised1 stalk
-
raw tiger prawns shelled and deveined500 g
-
ground black pepper adjust to taste½ tsp
-
water100 g
-
Chicken stock paste (see Tips)1 tbsp
-
coconut cream200 g
-
rice cooked, to serve
-
fried shallots for garnishing
-
fresh coriander leaves only, for garnishing
Nährwerte pro 1 portion
Brennwert
219 kcal /
920 kJ
Eiweiß
19.4 g
Fett
13 g
Kohlenhydrate
5.3 g
Ballaststoffe
2.5 g
gesättigte Fettsäuren
9.8 g
Natrium
977.2 mg
Gefällt dir, was du siehst?
Dieses Rezept und mehr als 100 000 weitere warten auf dich!
Kostenlos registrieren Weitere InformationenDas könnte dir auch gefallen
Pad Thai noodles with prawns
30 Min
Thai red curry paste
15 Min
Steamed red curry fish (Matt Sinclair)
30 Min
Balti coconut fish curry
50 Min
Thai red chicken curry
30 Min
Kuruma iraichchi with coconut roti
1 Std. 40 Min
Lamb tikka with spicy eggplant
40 Min
Sri Lankan red beef curry
1 Std. 40 Min
Thai-style fish cakes
30 Min
Coconut fish curry
1 Std. 10 Min
Thai green chicken curry
30 Min
Thai chilli chicken and basil
30 Min