Madurese chicken satay
TM6 TM5 TM31

Madurese chicken satay

4.6 (7 Bewertungen)

Zutaten

Chicken Satay

  • 800 g skinless, boneless chicken thighs, cut in cubes (2 cm)
  • 70 g Indonesian white spice paste, room temperature
  • 80 g kecap manis
  • ½ tsp Chicken stock paste
  • ½ tsp sea salt, adjust to taste
  • ¼ tsp ground white pepper, adjust to taste

Peanut Sauce

  • 120 g roasted unsalted peanuts
  • 50 g Indonesian white spice paste, room temperature
  • 25 g curly red chilli, cut in halves
  • 25 g vegetable oil
  • 20 g palm sugar
  • 35 g kecap manis
  • 10 g white sugar
  • 5 g makrut lime leaves, cut in thin slices
  • 500 g water
  • ½ tsp Chicken stock paste
  • ½ tsp sea salt, adjust to taste
  • ½ tsp ground white pepper, adjust to taste
  • kecap manis, to serve
  • freshly squeezed lime juice, to serve
  • 30 g fried shallots, to serve

Nährwerte
pro 1 portion
Brennwert
2539.4 kJ / 606.9 kcal
Eiweiß
50.2 g
Kohlenhydrate
26.3 g
Fett
34.6 g
gesättigte Fettsäuren
7.5 g
Ballaststoffe
4.6 g
Natrium
2404.7 mg

Gefällt dir, was du siehst? Dieses Rezept und mehr als 80 000 andere warten auf dich!

Kostenlos registrieren

Registriere dich jetzt für unser einmonatiges kostenloses Schnupper-Abo und entdecke die Welt von Cookidoo®. Vollkommen unverbindlich.

Weitere Informationen

Alternative Rezepte