Geräte und Zubehör
Madurese chicken satay
Zubereitung 5 Min
Gesamt 1 Std. 30 Min
4 portions
Zutaten
Chicken Satay
-
skinless, boneless chicken thighs cut in cubes (2 cm)800 g
-
Indonesian white spice paste room temperature70 g
-
kecap manis80 g
-
Chicken stock paste½ tsp
-
sea salt adjust to taste½ tsp
-
ground white pepper adjust to taste¼ tsp
Peanut Sauce
-
roasted unsalted peanuts120 g
-
Indonesian white spice paste room temperature50 g
-
curly red chilli cut in halves25 g
-
vegetable oil25 g
-
palm sugar20 g
-
kecap manis35 g
-
white sugar10 g
-
makrut lime leaves cut in thin slices5 g
-
water500 g
-
Chicken stock paste½ tsp
-
sea salt adjust to taste½ tsp
-
ground white pepper adjust to taste½ tsp
-
kecap manis to serve
-
freshly squeezed lime juice to serve
-
fried shallots to serve30 g
Schwierigkeitsgrad
einfach
Nährwerte pro 1 portion
Natrium
2404.7 mg
Eiweiß
50.2 g
Brennwert
2539.4 kJ /
606.9 kcal
Fett
34.6 g
Ballaststoffe
4.6 g
gesättigte Fettsäuren
7.5 g
Kohlenhydrate
26.3 g
Gefällt dir, was du siehst?
Dieses Rezept und mehr als 100 000 weitere warten auf dich!
Kostenlos registrieren Weitere InformationenAuch enthalten in
Indonesian
13 Rezepte
Australien und Neuseeland
Australien und Neuseeland
Das könnte dir auch gefallen
Margarita
5min
Piri-piri spatchcock chicken
1h 30min
Moroccan lamb with couscous
1h 50min
Tropical mocktail
10min
Indonesian white spice paste
35min
Madurese Chicken Satay
1h 30min
Beef Rendang
1h 35min
Koththu roti
1h 5min
Korean chicken cheese tteokbokki
30min
Butterflied spicy chicken with potatoes and coriander dip
2h 30min
Sri Lankan red beef curry with rice
1h 40min
Crispy sticky sesame chicken
45min