Geräte und Zubehör
Madurese chicken satay
Zubereitung 5 Min
Gesamt 1 Std. 30 Min
4 portions
Zutaten
Chicken Satay
-
skinless, boneless chicken thighs cut in cubes (2 cm)800 g
-
Indonesian white spice paste room temperature70 g
-
kecap manis80 g
-
Chicken stock paste½ tsp
-
sea salt adjust to taste½ tsp
-
ground white pepper adjust to taste¼ tsp
Peanut Sauce
-
roasted unsalted peanuts120 g
-
Indonesian white spice paste room temperature50 g
-
curly red chilli cut in halves25 g
-
vegetable oil25 g
-
palm sugar20 g
-
kecap manis35 g
-
white sugar10 g
-
makrut lime leaves cut in thin slices5 g
-
water500 g
-
Chicken stock paste½ tsp
-
sea salt adjust to taste½ tsp
-
ground white pepper adjust to taste½ tsp
-
kecap manis to serve
-
freshly squeezed lime juice to serve
-
fried shallots to serve30 g
Schwierigkeitsgrad
einfach
Nährwerte pro 1 portion
Natrium
2404.7 mg
Eiweiß
50.2 g
Brennwert
2539.4 kJ /
606.9 kcal
Fett
34.6 g
Ballaststoffe
4.6 g
gesättigte Fettsäuren
7.5 g
Kohlenhydrate
26.3 g
Gefällt dir, was du siehst?
Dieses Rezept und mehr als 100 000 weitere warten auf dich!
Kostenlos registrieren Weitere InformationenAuch enthalten in
Indonesian
13 Rezepte
Australien und Neuseeland
Australien und Neuseeland
Das könnte dir auch gefallen
Creole jambalaya
1 Std.
Soto Betawi (Beef coconut soup)
1 Std. 45 Min
One pot pasta with chorizo (open bowl)
35 Min
Chinese-style beef stew
3 Std. 30 Min
Salted Caramel Ice Cream
14 Std.
Chilli with rice
50 Min
Beef Rendang
1 Std. 35 Min
Indonesian white spice paste
35 Min
White Bean, Tasmanian truffle and chive soup (Paul Foreman)
15 Min
Pork and prawn dumplings
55 Min
Sri Lankan red beef curry with rice
1 Std. 40 Min
Chilli and cheese nachos
35 Min