Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- 1 eggplant (medium), cut into pieces (2 cm)
- 1 zucchini (large), cut into pieces (2 cm)
- 2 tsp sea salt
- 40 g soy sauce
- 80 g brown sugar
- 30 g Shaoxing wine (Chinese cooking wine)
- 30 g Chinese black vinegar (see Tips)
- 30 g sesame oil, plus an extra 1-2 tsp to fry
- ½ tsp Chinese five spice powder
- 1 tsp Sichuan peppercorns (see Tips)
- 2 tsp chilli broad bean paste (see Tips)
- 2 cm piece fresh ginger
- 4 garlic cloves
- 2 tbsp cornflour
- 220 g black rice
- 1000 g water
- 1 bunch Asian greens, trimmed and cut into thirds
- 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into slices, to garnish
- 1 fresh long red chilli, trimmed and cut into slices, to garnish
- sesame seeds, to garnish
- kimchi, to serve
- Nährwerte
- pro 1 portion
- Brennwert
- 2351.7 kJ / 559.9 kcal
- Eiweiß
- 12 g
- Kohlenhydrate
- 69.1 g
- Fett
- 28 g
- gesättigte Fettsäuren
- 4.1 g
- Ballaststoffe
- 10.5 g
- Natrium
- 2065.7 mg
Alternative Rezepte
Ginger salmon udon with spiced cashews
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Miso fish with Asian greens
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Yellow Curry with Mushroom and cauliflower (Dandelion restaurant)
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Black bean chilli with guacamole and "corn chips" (Diabetes)
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Miso fish with green beans and chickpea puree
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Suan la tang (hot and spicy soup)
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Soba noodle and tofu salad
35min
Spinach and paneer curry (Diabetes)
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Ma po dou fu (mapo tofu)
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