Kompatible Versionen
Filet mignon met gepeperde Parmezaanse saus en Roquefort-aardappelen
Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
Biefstuk
- 2 filets mignon (ossenhaas)
- zout, naar eigen smaak
Aardappelen
- 600 g water
- 225 g nieuwe aardappelen of krieltjes
- 1 takje verse rozemarijn
- 1 el olijfolie
- ½ tl zout
Gepeperde Parmezaanse saus
- 55 g Parmezaanse kaas, in stukken
- 1 el zwarte peperkorrels
- 5 takjes verse tijm, enkel de blaadjes
- 55 g sjalotten, in stukken
- 55 g boter, in stukken
- 140 g kippenbouillon
- 30 g brandy
- 1 el bloem
- 55 g opklopbare room, 30-40% V.G.
Afwerking
- 1 el koolzaadolie
- 1 el boter
- 55 g Roquefort kaas, verkruimeld
- verse rozemarijn (optional)
- Nährwerte
- pro 1 portie
- Brennwert
- 5113 kJ / 1222 kcal
- Eiweiß
- 55 g
- Kohlenhydrate
- 36 g
- Fett
- 92 g
- Ballaststoffe
- 5 g
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Champagne en bessen trifle
3h 40min
Choronsaus
20 min
Mediterrane paprika's
Brak ocen
Gegratineerde garnalen met roze peperkorrels
30 Min
Pomelo croustades met sabayon en zwarte sesam
Brak ocen
Sous-vide octopussalade
Brak ocen
Crostini met champignons en fontinakaas
Brak ocen
Mosselen in romige witte wijnsaus
45min
Chawan mushi (Japanse hartige eiercustard)
Brak ocen
Zalm op een bedje van asperges met kruidenvinaigrette
45min
Gestoomde knoedels met kool en varkensvlees
1h 35min
Groene pepersaus
20 min