Geräte und Zubehör
Lentils and Roasted Roots with Salsa Verde
Zubereitung 20 Min
Gesamt 1 Std. 30 Min
4 portions
Zutaten
Roasted Roots
-
raw beetroots (approx. 4 medium), peeled, quartered500 g
-
Jerusalem artichokes peeled, halved or quartered if large500 g
-
water40 g
-
red wine vinegar40 g
-
olive oil20 g
-
fine sea salt¼ tsp
-
ground black pepper1 pinch
Salsa Verde
-
pickled capers drained30 g
-
cornichons drained45 g
-
fresh mint leaves5 g
-
fresh parsley leaves15 g
-
fresh basil leaves5 g
-
olive oil65 g
-
freshly squeezed lemon juice15 g
-
fine sea salt¼ tsp
-
ground black pepper1 pinch
Lentils
-
garlic cloves3
-
dried Puy lentils200 g
-
tinned chopped tomatoes200 g
-
water300 g
-
bay leaf1
-
fresh thyme6 sprigs
-
½ tsp vegetable stock paste, homemadevegetable stock cube (for 0.5 l) crumbled (see tip)½
-
olive oil5 g
-
red wine vinegar5 g
-
fine sea salt¼ tsp
-
ground black pepper¼ tsp
-
watercress80 g
Schwierigkeitsgrad
einfach
Nährwerte pro 1 portion
Natrium
1136 mg
Eiweiß
19 g
Brennwert
2546 kJ /
611 kcal
Fett
36 g
gesättigte Fettsäuren
5 g
Kohlenhydrate
48 g
Gefällt dir, was du siehst?
Dieses Rezept und mehr als 100 000 weitere warten auf dich!
Kostenlos registrieren Weitere InformationenAuch enthalten in
Plant-based Kitchen
30 Rezepte
Vereinigtes Königreich und Irland
Vereinigtes Königreich und Irland
Das könnte dir auch gefallen
Chickpea, Squash and Kale Stew
45 Min
Roasted Aubergine Salad with Tahini Dressing
45 Min
Sweet and Savoury Amaranth Salad with Cumin Roasted Veg, Pomegranate and Hazelnut
1 Std.
Aubergine, Coconut and Peanut Curry
25 Min
Sweet Potato and Butter Bean Falafel Flatbreads with Broad Bean Houmous
50 Min
Aubergine, Spinach & Lentil Curry
25 Min
Roasted Cauliflower Steaks with Salsa and Purée
1 Std.
Kale, Potato, Celeriac and Stilton Pie
2 Std.
Aubergine and Sweet Potato Shakshuka with Garlic Cashew Cream
1 Std.
Vegetable and Chickpea Tagine
50 Min
Cavolo Nero and Roasted Chickpea Salad
25 Min
Sweet and Sticky Red Cabbage and Sweet Potato Salad
40 Min