![Sous vide salmon with avocado cream (TM5) Sous vide salmon with avocado cream (TM5)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7f8e67a2-829d-4dd5-9237-a2c5272d4d30/Derivates/72d97ea6-5340-444e-9ebe-eba752974670.jpg)
Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
Avocado cream
- 200 g avocado flesh only, cut into pieces
- 1 spring onion/shallot, trimmed and cut into pieces (2 cm)
- 20 g lemon juice
- 100 g crème fraîche
- 50 g extra virgin olive oil
- ¼ tsp salt
- 2 pinches ground black pepper
Salmon
- 4 fresh skinless, boneless salmon fillets (approx. 150 g each, 3 cm thickness - see Tips)
- salt, to season
- ground black pepper, to season
- 4 dried bay leaves
- 1 lemon cut into slices, pips removed
- water, to fully submerge bags (not higher than the 2L maximum fill level)
- 30 g lemon juice (approx. ½ lemon) or 1 level tsp ascorbic acid powder
- 1 spring onion/shallot, trimmed and cut into thin slices, for garnishing
- Nährwerte
- pro 1 portion
- Brennwert
- 2559.3 kJ / 609.4 kcal
- Eiweiß
- 31.5 g
- Kohlenhydrate
- 1.6 g
- Fett
- 52.7 g
- gesättigte Fettsäuren
- 14.2 g
- Ballaststoffe
- 4.5 g
- Natrium
- 234.5 mg
Alternative Rezepte
Asian crab cakes with wasabi mayonnaise
1h 30min
Steamed Pork Belly in Lotus Leaf
1h 30min
Bavarian meat loaf (Leberkäse)
4h 30min
Beetroot and avocado eggs
88h
Fish stock
35min
Steamed mushroom and egg pots
40min
Hearty seafood chowder
1 godz.
Sous vide rare beef steak with béarnaise sauce (TM5)
2 godz. 20 min
Sous vide kangaroo with rosemary (TM6)
1u. 15min
Balsamic salmon and zucchini noodles
35min
Sous vide salmon with avocado cream (TM6)
1 godz. 5 min
Hong shao rou (braised pork belly)
1u. 15min