Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- 40 g dried shiitake mushrooms
- boiling water, for soaking
- 2 stalks fresh lemongrass, tough outer layer removed, cut into pieces (2 cm)
- 2 bunches fresh coriander (bunches cut into thirds), plus extra leaves for garnishing
- 3 - 6 fresh bird's eye chillies, trimmed, deseeded if preferred and cut into halves (see Tips)
- 3 fresh kaffir lime leaves
- 1 fresh tomato (approx. 150 g), cut into quarters
- 2 cm piece fresh ginger, peeled and cut into pieces (1 cm)
- 3 garlic cloves
- 2 cm piece fresh galangal, peeled
- 70 g eschalots, cut into halves
- 1 tsp Chicken stock paste (see Tips)
- 700 g water
- 2 tsp tom yum sauce
- 40 g fish sauce
- 2 tsp sugar
- 200 g medium raw prawns, peeled
- 1 tbsp lime juice
- 1 spring onion/shallot, trimmed, cut into halves and shredded lengthways, for garnishing
- Nährwerte
- pro 1 portion
- Brennwert
- 408 kJ / 97 kcal
- Eiweiß
- 13.7 g
- Kohlenhydrate
- 6.3 g
- Fett
- 1 g
- Ballaststoffe
- 4.4 g
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Tom yum goong (hot and sour soup)
45 Min
Sambal goreng (chilli stir-fried vegetables and prawns)
30 Min
Goan fish and tamarind curry with coconut rice
1h 15min
Ayam golek (coconut roasted spiced chicken)
3h 20min
Kimchi stew
30 Min
Pulut Panggang (Grilled Rice Packets)
1h 20min
Asam pedas ikan (spicy tamarind fish)
40 Min
Fish ambul thiyal (Sour fish curry)
1 Std.
Balinese prawn curry (Russel Blaikie)
1h 45min
Ayam masak merah (spicy tomato chicken)
1h 20min
Rendang ayam nogori (chilli padi chicken rendang)
1h 15min
Ayam kapitan (chicken curry)
45 Min