![Mixed mushroom congee with pickled eggs Mixed mushroom congee with pickled eggs](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/529058CB-419D-4D19-8B52-85CFB00FD204/Derivates/F4EC8854-B413-404A-9968-9CBF3403B7FD.jpg)
Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
Pickled eggs
- 1 cinnamon quill
- 2 dried bay leaves
- 2 tbsp yellow mustard seeds
- ½ tsp ground allspice
- 3 tsp coriander seeds
- 3 whole cloves
- 1 tsp dried tarragon
- 1 ½ tsp ground ginger
- 1 tsp dried chilli flakes
- 2 tsp raw sugar
- 1 tsp salt
- 250 g white vinegar
- 750 g water
- 6 eggs
- cold water, for cooling
Congee
- 500 g fresh Asian mushrooms (e.g. oyster and enoki), cut into pieces (3-4 cm) (see Tips)
- 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into thin slices
- 4 cm piece fresh ginger, peeled
- 150 g eschalot, cut into halves
- 2 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 1250 g water
- 180 g jasmine rice
- 1 tbsp soy sauce, plus extra to serve
- 1 tbsp sesame oil, plus extra to serve
- 1 fresh chilli, cut into thin slices, to serve (optional)
- 2 sprigs fresh coriander, leaves only, to serve
- 2 tbsp fried shallots, for garnishing
- Nährwerte
- pro 1 portion
- Brennwert
- 1243.7 kJ / 296 kcal
- Eiweiß
- 14.1 g
- Kohlenhydrate
- 29.1 g
- Fett
- 11.2 g
- gesättigte Fettsäuren
- 2.4 g
- Ballaststoffe
- 5.6 g
- Natrium
- 1097.5 mg
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Luo bo gao (radish cakes)
25h 20min
Savory Rice Porridge (Congee)
35 Min
Chrysanthemum Tofu Soup
2h 10 min
Teochew rice porridge with sweet potato
30 Min
Red bean ice cream
29 Std. 50 Min
Chawan mushi (Japanese savoury egg custard)
35 Min
Kai yang bai cai (braised cabbage with mushrooms)
40 Min
Qing zheng yu (steamed fish with ABC soup)
1 Std. 15 Min
Buddha's Delight
55min
Nyonya Fish Maw Soup
1h 10min
Chao qing cai (Chinese greens)
10 Min
Soy milk
24 Std. 30 Min