
Geräte und Zubehör
Silverbeet dahl
Vorbereitung 15 Min
Gesamt 8 Std. 40 Min
4 portions
Zutaten
-
dried yellow split peas300 g
-
boiling water for soaking
-
garlic cloves3
-
piece fresh ginger peeled2 cm
-
fresh long green chilli deseeded if preferred and cut into halves1
-
ghee45 g
-
brown onion cut into wedges (approx. 4 cm)200 g
-
fresh curry leaves10
-
cardamom pods crushed2
-
tandoori paste (see Tips)110 g
-
garam masala (see Tips)½ tbsp
-
ground turmeric½ tsp
-
curry powder2 tsp
-
ground black pepper2 pinches
-
Vegetable stock paste (see Tips)1 tsp
-
water400 g
-
canned chopped tomatoes400 g
-
fresh silverbeet (approx. 320 g), stems removed and leaves finely shredded1 bunch
-
salt to taste
-
fresh coriander leaves only, for garnishing
-
cooked rice (see Tips)
Nährwerte pro 1 portion
Brennwert
571.4 kcal /
2399.8 kJ
Eiweiß
24.4 g
Fett
15.8 g
Kohlenhydrate
73.2 g
Ballaststoffe
17.1 g
gesättigte Fettsäuren
8.1 g
Natrium
1455.4 mg
Gefällt dir, was du siehst?
Dieses Rezept und mehr als 100 000 weitere warten auf dich!
Kostenlos registrieren Weitere InformationenDas könnte dir auch gefallen
Palak paneer
45 Min
Tarka dal
30 Min
Palak paneer
1 Std. 15 Min
Vegan walnut and black bean burger
4 Std. 40 Min
Hearty lentil chilli
50 Min
Baingan ka bharta
1 Std. 20 Min
Amritsari dal
26 Std.
Lentil curry (dahl)
30 Min
Summer dahl
35 Min
Tomato and lentil dahl
35 Min
Chhole (chickpea curry)
35 Min
Red lentil cauliflower dahl
35 Min