Geräte und Zubehör
Silverbeet dahl
Zubereitung 15 Min
Gesamt 8 Std. 40 Min
4 portions
Zutaten
-
dried yellow split peas300 g
-
boiling water for soaking
-
garlic cloves3
-
piece fresh ginger peeled2 cm
-
fresh long green chilli deseeded if preferred and cut into halves1
-
ghee45 g
-
brown onion cut into wedges (approx. 4 cm)200 g
-
fresh curry leaves10
-
cardamom pods crushed2
-
tandoori paste (see Tips)110 g
-
garam masala (see Tips)½ tbsp
-
ground turmeric½ tsp
-
curry powder2 tsp
-
ground black pepper2 pinches
-
Vegetable stock paste (see Tips)1 tsp
-
water400 g
-
canned chopped tomatoes400 g
-
fresh silverbeet (approx. 320 g), stems removed and leaves finely shredded1 bunch
-
salt to taste
-
fresh coriander leaves only, for garnishing
-
cooked rice (see Tips)
Schwierigkeitsgrad
einfach
Nährwerte pro 1 portion
Natrium
1455.4 mg
Eiweiß
24.4 g
Brennwert
2399.8 kJ /
571.4 kcal
Fett
15.8 g
Ballaststoffe
17.1 g
gesättigte Fettsäuren
8.1 g
Kohlenhydrate
73.2 g
Gefällt dir, was du siehst?
Dieses Rezept und mehr als 100 000 weitere warten auf dich!
Kostenlos registrieren Weitere InformationenDas könnte dir auch gefallen
Potato and green pea curry
50 Min
Tarka dal
30 Min
Lentil curry (dahl)
30 Min
Hearty lentil chilli
50 Min
Thai tofu and sweet potato cakes
30 Min
Chhole (chickpea curry)
35 Min
Red lentil cauliflower dahl
35 Min
Amritsari dal
26 Std.
Summer dahl
35 Min
Sabji (vegetable) curry
30 Min
Tomato and lentil dahl
35 Min
Pulse and pumpkin curry
30 Min