Menu met erwtensoep met gember, zalm met citroen, broccoli en aardappelen
TM5 TM6

Menu met erwtensoep met gember, zalm met citroen, broccoli en aardappelen

4.8 (11 Bewertungen)

Zutaten

  • 80 g olijfolie
  • 50 g sojasaus
  • ½ tl basterdsuiker
  • 1 citroen, het liefst biologisch, geraspte zeste en sap
  • 4 verse zalmfilets, zonder vel (à 150-180 g)
    oder 4 witvisfilets, zonder vel (à 150-180 g)
  • 5 - 10 g verse gember, geschild, in plakjes (optional)
  • 1 teentje knoflook
  • 100 g sjalot, gesnipperd
  • 100 g prei, alleen het witte gedeelte, in ringen
    oder 100 g ui, gehalveerd
  • 100 g bleekselderij, in stukken
  • 350 g diepvriesdoperwten
    oder 350 g wortelen, in stukken (zie tips)
  • 450 g water
  • 2 tl zout
  • 250 g aardappelen, in stukken (1 cm)
  • 400 g broccoliroosjes
    oder 400 g gemengde groenten (bv. wortel, courgette, aardappel, champignons), in plakjes (0,5 cm)
  • 2 snuifjes gemalen zwarte peper
  • 50 - 100 g room om te koken, ong. 18% vet, naar smaak

Nährwerte
pro 1 porties
Brennwert
2984 kJ / 713 kcal
Eiweiß
44 g
Kohlenhydrate
30 g
Fett
44 g
Ballaststoffe
10.7 g

Gefällt dir, was du siehst? Dieses Rezept und mehr als 80 000 andere warten auf dich!

Kostenlos registrieren

Registriere dich jetzt für unser einmonatiges kostenloses Schnupper-Abo und entdecke die Welt von Cookidoo®. Vollkommen unverbindlich.

Weitere Informationen

Alternative Rezepte