Geräte und Zubehör
Ayam golek (coconut roasted spiced chicken)
Zubereitung 15 Min
Gesamt 3 Std. 20 Min
6 portions
Zutaten
-
dried red chillies deseeded4 - 7
-
warm water for soaking
-
chilli powder1 - 2 tsp
-
ground coriander1 tsp
-
ground fennel seeds½ tsp
-
ground cumin½ tsp
-
salt1 tbsp
-
sugar2 tsp
-
whole chicken (1800-2000 g)1
-
vegetable oil50 g
-
eschalots5
-
garlic cloves4
-
piece fresh ginger peeled3 - 4 cm
-
piece fresh turmeric peeled3 - 4 cm
-
piece fresh galangal peeled3 - 4 cm
-
candlenuts (see Tips)3
-
lemongrass white part only, cut into pieces (3 cm)2 stalks
-
coconut milk300 g
-
pandan leaves tied into knots (see Tips)4
-
water750 g
Schwierigkeitsgrad
einfach
Nährwerte pro 1 portion
Natrium
1672.8 mg
Eiweiß
61 g
Brennwert
3378.7 kJ /
804.5 kcal
Fett
60.3 g
Ballaststoffe
2.8 g
gesättigte Fettsäuren
21.3 g
Kohlenhydrate
5.5 g
Gefällt dir, was du siehst?
Dieses Rezept und mehr als 100 000 weitere warten auf dich!
Kostenlos registrieren Weitere InformationenDas könnte dir auch gefallen
Sambal kacang (peanut sauce)
35 min
Ayam masak merah (spicy tomato chicken)
1 godz. 20 min
Mee Goreng Mamak
15 min
Roti Canai (Roti Prata)
3 godz. 55 min
Nasi impit (compressed rice cakes)
6 godz. 40 min
Asam pedas ikan (spicy tamarind fish)
40 min
Ayam kapitan (chicken curry)
45 min
Rendang ayam nogori (chilli padi chicken rendang)
1 godz. 15 min
Soto ayam (spiced chicken soup)
1 godz.
Thai Style Fried Mee Hoon
30 min
Sambal udang (Skinnymixers)
50 min
Nyonya Steamed Fish
45 min