Gehaktballen, tomatensaus en Parmezaanse polenta
TM6 TM5

Gehaktballen, tomatensaus en Parmezaanse polenta

4.1 ( 13 Bewertungen )

Zutaten

Gehaktballen en saus

  • extra vergine olijfolie om in te vetten
  • 100 g ui in vier gesneden
  • 3 teentjes knoflook
  • 500 g rundergehakt in stukken
  • 500 g varkensgehakt in stukken
  • 60 g lichte room (ong. 18% vet)
  • 2 snuifje zeezout
  • 2 snuifje gemalen zwarte peper
  • 800 g tomatenblokjes uit blik
  • 70 g tomatenpuree
  • 40 g olijfolie

Parmezaanse polenta

  • 100 g Parmezaanse kaas in stukken (2 cm)
  • 3 teentjes knoflook
  • 20 g olijfolie
  • 1000 g volle melk
  • 100 g polenta
  • 100 g gezouten boter in blokjes (2 cm)
  • 2 snuifjes zeezout
  • olijfolie en wat extra om te garneren
  • verse peterseliebladeren om te garneren

Nährwerte
pro 1 portie
Brennwert
32 kcal / 3732 kJ
Eiweiß
46 g
Fett
65 g
Kohlenhydrate
32 g
Ballaststoffe
4 g

Gefällt dir, was du siehst? Dieses Rezept und mehr als 80 000 andere warten auf dich!

Kostenlos registrieren

Registriere dich jetzt für unser einmonatiges kostenloses Schnupper-Abo und entdecke die Welt von Cookidoo®. Vollkommen unverbindlich.

Weitere Informationen

Alternative Rezepte