Vegetable harrira soup

Vegetable harrira soup

4.1 15 Bewertungen
Vorbereitung 10 Min
Gesamt 45 Min
4 portions

Zutaten

  • fresh coriander roughly chopped
    20 g
  • fresh parsley leaves only
    20 g
  • garlic cloves
    2 - 3
  • onions cut into quarters
    200 g
  • olive oil
    30 g
  • ground turmeric
    1 tsp
  • ground cumin
    2 tsp
  • ground cayenne pepper adjust to taste
    ¼ tsp
  • ground cinnamon
    1 ½ tsp
  • ground paprika
    1 ½ tsp
  • ground ginger
    1 ¼ tsp
  • carrots cut into pieces
    200 g
  • celery cut into pieces
    150 g
  • canned crushed tomatoes
    400 g
  • salt adjust to taste
    1 tsp
  • dried green lentils soaked for approx. 15 min, drained
    100 g
  • water
    400 g
  • canned chickpeas drained, weight after draining
    150 g
    150 g cooked chickpeas, drained, weight after draining
  • chicken stock paste, homemade
    2 tsp
    2 chicken stock cubes (each for 0.5 l)
  • lemon juice (30 g) and zest
    1

Nährwerte pro 1 portion

Brennwert 278 kcal / 1163 kJ
Eiweiß 12.4 g
Fett 10 g
Kohlenhydrate 34.7 g

Gefällt dir, was du siehst?

Dieses Rezept und mehr als 100 000 weitere warten auf dich!

Registriere dich jetzt und erhalte ein kostenloses 30-Tage Abo. Tauche ein in die kulinarische die Welt von Cookidoo® - ohne jegliche Verpflichtung.

Kostenlos registrieren Weitere Informationen


Das könnte dir auch gefallen