Sukiyaki
TM6 TM5

Sukiyaki

5.0 (4 Bewertungen)

Zutaten

Eggs for dipping

  • 1200 g water
  • 4 kampung eggs

Soup stock

  • 500 g water
  • 30 g dried kelp (kombu), rinsed
  • 30 g bonito flakes
  • 100 g Japanese soy sauce (shoyu)
  • 100 g mirin
  • 100 g Japanese rice wine (sake)
  • 30 - 40 g sugar

To assemble

  • 200 g long chinese cabbage, cut in pieces (4 cm)
  • 300 g silken tofu (1 box), cut in slices (1 cm)
  • 5 fresh shiitake mushrooms, scored (see tips)
  • ½ sprig leek, diagonally sliced
  • 60 g carrot, cut in slices
  • 60 g yellow onions, cut in halves, thinly sliced
  • 300 g beef slices (ribeye or beef chuck)
    oder 300 g pork slices (shoulder loin or belly)
  • 200 g udon, rinsed

Nährwerte
pro 1 portion
Brennwert
973 kJ / 233 kcal
Eiweiß
27 g
Kohlenhydrate
11 g
Fett
9 g
gesättigte Fettsäuren
4 g
Ballaststoffe
2 g
Natrium
855 mg

Gefällt dir, was du siehst? Dieses Rezept und mehr als 80 000 andere warten auf dich!

Kostenlos registrieren

Registriere dich jetzt für unser einmonatiges kostenloses Schnupper-Abo und entdecke die Welt von Cookidoo®. Vollkommen unverbindlich.

Weitere Informationen

Alternative Rezepte