Mexican shredded beef cheeks with quinoa chia tortillas
TM6 TM5 TM31

Mexican shredded beef cheeks with quinoa chia tortillas

3.5 ( 11 Bewertungen )

Zutaten

Tortillas

  • 50 g quinoa
  • 50 g chia seeds
  • 50 g polenta (cornmeal)
  • 2 tbsp sesame seeds
  • 2 pinches sea salt to taste
  • 2 tsp lime juice freshly squeezed (approx. ½ lime)
  • 60 g water

Corn and coriander salsa

  • 700 g water
  • 650 g sweet corn cobs husks removed
  • ¼ red onion
  • 8 sprigs fresh coriander leaves only
  • 1 avocado flesh only
  • 30 g lime juice freshly squeezed, (approx. 2 limes)
  • sea salt to taste
  • fresh ground black pepper to taste

Shredded beef cheeks

  • 400 g boiling water
  • 1 ancho chilli deseeded
  • 3 sprigs fresh coriander including roots
  • 2 tbsp extra virgin olive oil
  • 1 fresh bird's eye chilli deseeded if preferred
  • 4 garlic cloves
  • 900 g beef cheeks trimmed and cut into cubes (3 - 4 cm)
  • 1 tsp smoked paprika
  • 2 tsp ground cumin
  • 1 tsp ground cinnamon
  • 2 tsp cocoa powder
  • 30 g dark cooking chocolate (optional)
  • 120 g water
  • 1 tbsp Meat stock paste
  • 3 tsp peanut butter
  • 3 tsp tomato paste
  • 30 g lime juice freshly squeezed, (approx. 2 limes)

Nährwerte
pro 1 portions
Brennwert
631.5 kcal / 2653 kJ
Eiweiß
54.3 g
Fett
34.9 g
Kohlenhydrate
22.1 g
Ballaststoffe
7.8 g
gesättigte Fettsäuren
8.6 g
Natrium
560.1 mg

Gefällt dir, was du siehst? Dieses Rezept und mehr als 80 000 andere warten auf dich!

Kostenlos registrieren

Registriere dich jetzt für unser einmonatiges kostenloses Schnupper-Abo und entdecke die Welt von Cookidoo®. Vollkommen unverbindlich.

Weitere Informationen

Alternative Rezepte