Leek and cheese tart

2.6 14 Bewertungen
Zubereitung 20 Min
Gesamt 1 Std. 15 Min
8 slices

Zutaten

Pastry
  • plain flour plus extra to dust
    180 g
  • unsalted butter cut into pieces (2 cm)
    80 g
  • sea salt
    2 pinches
  • water
    60 g
Leek filling
  • Gruyère cheese cut into pieces (2 cm)
    100 g
  • leek trimmed and cut into pieces (4 cm)
    300 g
  • pouring (whipping) cream
    200 g
  • milk
    120 g
  • eggs
    4
  • ground nutmeg
    2 pinches
  • sea salt
    2 pinches
  • ground black pepper
    1 pinch
  • micro herbs to garnish

Schwierigkeitsgrad

einfach


Nährwerte pro 1 slice

Natrium 215.6 mg
Eiweiß 11.5 g
Brennwert 1532.5 kJ / 366.3 kcal
Fett 25.1 g
Ballaststoffe 1.3 g
gesättigte Fettsäuren 14.5 g
Kohlenhydrate 24.3 g

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