Geräte und Zubehör
Moroccan lamb burgers with harissa yoghurt dressing
Zubereitung 15 Min
Gesamt 1 Std. 5 Min
6 portions
Zutaten
Lamb burgers
-
fine burghul (see Tips)70 g
-
water for soaking
-
lemon zest only, no white pith1
-
fresh mint leaves only4 sprigs
-
fresh flat-leaf parsley leaves only4 sprigs
-
eschalots (approx. 80 g)2
-
garlic cloves2
-
extra virgin olive oil20 g
-
lamb mince500 g
-
ground cumin1 tsp
-
ground coriander1 tsp
-
salt1 tsp
-
ground black pepper¼ tsp
Harissa yoghurt dressing
-
fresh flat-leaf parsley leaves only3 sprigs
-
fresh mint leaves only2 sprigs
-
lemon juice20 g
-
Greek-style natural yoghurt200 g
-
harissa paste (see Tips)1 tbsp
-
salt½ tsp
Cooking and assembly
-
oil for brushing
-
round bread rolls cut into halves lengthways and toasted6
Schwierigkeitsgrad
einfach
Nährwerte pro 1 portion
Natrium
1041.1 mg
Eiweiß
27.5 g
Brennwert
1855.9 kJ /
441.9 kcal
Fett
16.4 g
Ballaststoffe
4.5 g
gesättigte Fettsäuren
4.2 g
Kohlenhydrate
43.5 g
Gefällt dir, was du siehst?
Dieses Rezept und mehr als 100 000 weitere warten auf dich!
Kostenlos registrieren Weitere InformationenAuch enthalten in
Thermomix® Sensor (Meat and fish)
35 Rezepte
Australien und Neuseeland
Australien und Neuseeland
Das könnte dir auch gefallen
Honey mustard chicken with rice and vegetables
1 Std. 5 Min
Souvlaki lamb couscous salad
25 Min
Spicy chicken with fragrant coconut rice
1 Std. 45 Min
Creamy chicken curry and rice
45 Min
Beef and cashew nut yellow curry
25 Min
Creamy "Cambodian" style fish curry
40 Min
"Fake-away" Mongolian Beef Noodles
35 Min
Piri-piri spatchcock chicken
1 Std. 30 Min
Quick and easy pork noodles
20 Min
Crispy sticky sesame chicken
45 Min
Greek-style meatballs with warm veg salad (Noni Jenkins)
40 Min
Tex-mex salmon burrito bowl (Diabetes)
35 Min