Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- 60 g cebuli, pokrojonej na kawałki
- 50 g masła, pokrojonego na kawałki
- 600 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
oder 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 450 g topinamburu, obranego, pokrojonego na kawałki
- 5 - 10 g korzenia imbiru, świeżego, obranego, pokrojonego na kawałki
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- kiełbasa, typu kindziuk, pokrojona w cienkie plastry (ok. 60 g)
- Nährwerte
- pro 1 porcję
- Brennwert
- 753.9 kJ / 180.2 kcal
- Eiweiß
- 2.6 g
- Kohlenhydrate
- 21.6 g
- Fett
- 10.2 g
- gesättigte Fettsäuren
- 6.4 g
- Ballaststoffe
- 2.2 g
- Natrium
- 303.7 mg
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Zupa krem z porów
30min
Krem z dyni piżmowej z mleczkiem kokosowym
30min
Kremowa zupa z pieczonych buraków
1h 40 min
Zupa krem z topinamburu i pora
1h
Zupa krem z topinamburu
2 godz. 10 min
Pasta Taramosalata
15 min
Krem chrzanowy z jabłkiem
1h 5min
Gazpacho - hiszpański chłodnik
1h 15 min
Zupa dyniowo-marchewkowa
50 min
Zupa krem z pieczonej pietruszki z migdałami
1h 30min
Zupa krem z kopru włoskiego i marchewki
40 min
Zupa z białych warzyw
45min