Krem z topinamburu z kindziukiem

Krem z topinamburu z kindziukiem

4.6 81 Bewertungen
Zubereitung 25 Min
Gesamt 55 Min
4 porcje

Zutaten

  • 60 g cebuli pokrojonej na kawałki
  • 50 g masła pokrojonego na kawałki
  • 600 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 450 g topinamburu obranego, pokrojonego na kawałki
  • 5 - 10 g korzenia imbiru, świeżego obranego, pokrojonego na kawałki
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • kiełbasa typu kindziuk, pokrojona w cienkie plastry (ok. 60 g)

Schwierigkeitsgrad

einfach


Nährwerte pro 1 porcję

Natrium 303.7 mg
Eiweiß 2.6 g
Brennwert 753.9 kJ / 180.2 kcal
Fett 10.2 g
Ballaststoffe 2.2 g
gesättigte Fettsäuren 6.4 g
Kohlenhydrate 21.6 g

Gefällt dir, was du siehst?

Dieses Rezept und mehr als 100 000 weitere warten auf dich!

Registriere dich jetzt und erhalte ein kostenloses 30-Tage Abo. Tauche ein in die kulinarische Welt von Cookidoo® - ohne jegliche Verpflichtung.

Kostenlos registrieren Weitere Informationen


Das könnte dir auch gefallen