Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- 2 jabłka, nieobrane, bardzo dojrzałe i soczyste (patrz wskazówka)
- 50 g wody, lekko ciepłej (ok. 30°C, patrz wskazówka)
- 200 g mąki pszennej chlebowej, typu 650-750
- 100 g wody, lekko ciepłej (ok. 30°C)
- Nährwerte
- pro 100 g
- Brennwert
- 953.2 kJ / 227.8 kcal
- Eiweiß
- 6.3 g
- Kohlenhydrate
- 48.8 g
- Fett
- 1 g
- gesättigte Fettsäuren
- 0.1 g
- Ballaststoffe
- 3.4 g
- Natrium
- 3.4 mg
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Chleb na zakwasie z przyprawami
16h 30 min
Paluchy z serem i boczkiem na zakwasie
14 Std. 45 Min
Chleb pszenny na zakwasie
15h
Chleb pszenny na zakwasie
12h
Pszenny rustykalny chleb na zakwasie (wyrastający przez noc)
28h 10 min
Chleb wenecki na zakwasie
17h 10min
Ciabatty na zakwasie
17 Std.
Rustykalne zakręcone bagietki na zakwasie z nadzieniem serowo-oliwkowym
26 Std.
Chleb codzienny na zakwasie
12h
Chleb na maślance i zakwasie
18 godz.
Chleb pszenno-żytni na zakwasie (bez drożdży)
16 Std. 45 Min
Chleb pszenno-żytni zaparzany na zakwasie
14 godz. 30 min