Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- 130 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
- 230 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
- 2 jajka (w tym 1 roztrzepane, do posmarowania)
- 350 g mąki orkiszowej, białej, typu 500-700, plus dodatkowa ilość do oprószenia
- 100 - 150 g czekolady, dowolnego rodzaju, w kostkach, pokrojonej na 20 kawałków
- cukier puder, do oprószenia (optional)
- Nährwerte
- pro 1 sztukę
- Brennwert
- 855.1 kJ / 204.4 kcal
- Eiweiß
- 3.5 g
- Kohlenhydrate
- 22.8 g
- Fett
- 12.1 g
- gesättigte Fettsäuren
- 7.2 g
- Ballaststoffe
- 2.2 g
- Natrium
- 12 mg
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Muffinki jajka (ciasto w skorupce)
1h 45min
Ciasteczka-jajeczka
3h
Orkiszowe ciasteczka serca z dżemem
2h 20min
Ciasteczka wstążeczki bez cukru
1h 15min
Wielkanocne babeczki „owieczki”
1h 45min
Wielkanocne gniazdka czekoladowe
1 Std. 30 Min
Lizaki bezowe choinki
3h 40min
Ciasteczka twarogowe zajączki
1h 10min
Dwukolorowe ciasteczka serca
2 godz. 25 min
Ciasteczka maślane z lukrem królewskim i ozdobami
2 Std.
Herbatniki
2 godz. 15 min
Tort tęczowy z lizakami
6h