
Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- 600 g gorącej wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
oder 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l) pokruszona - 10 g natki pietruszki, świeżej tylko liście
- 100 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
- 700 g cukinii pokrojonej na kawałki
- 70 g cebuli dymki pokrojonej na 2-3 cm kawałki
- 1 ząbek czosnku
- 5 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
- 40 g oliwy z oliwek
- 300 g ryżu do risotto (np. Arborio lub Carnaroli), o 14-15 min czasie gotowania (patrz wskazówka)
- 150 g białego wina, wytrawnego
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 20 g masła
- Nährwerte
- pro 1 porcję
- Brennwert
- 374 kcal / 1566 kJ
- Eiweiß
- 11 g
- Fett
- 14 g
- Kohlenhydrate
- 46 g
- Ballaststoffe
- 1.6 g
- gesättigte Fettsäuren
- 5.6 g
- Natrium
- 635.6 mg
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Risotto szparagowe
20 Min
Szafranowe risotto ze szparagami
35 Min
Risotto z kurkami
35 Min
Risotto z parmezanem
30 Min
Risotto z grzybami
1 Std. 5 Min
Risotto z jarmużem
50 Min
Risotto z burakami i balsamico
40 Min
Risotto z groszkiem i miętą
40 Min
Risotto bianco z zielonym groszkiem
25 Min
Risotto z cukinią i serem feta
30 Min
Risotto ze szpinakiem i z suszonymi pomidorami
45 Min
Risotto z boczkiem i pieczarkami
40 Min