Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- 25 g drożdży świeżych, pokruszonych
- 1 łyżeczka cukru
- 170 g wody
- 350 g mąki tortowej
- 5 g soli
- 30 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do posmarowania blachy
- 40 g czarnych oliwek, bez pestek, pokrojonych w ćwiartki
- 125 g fig, świeżych, bez twardych końcówek, pokrojonych w ósemki
- 75 g miodu
- ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
- 2 gałązki rozmarynu, świeżego, tylko liście, posiekane, do posypania
- Nährwerte
- pro 1 kawałek
- Brennwert
- 513 kJ / 122 kcal
- Eiweiß
- 2.4 g
- Kohlenhydrate
- 23.7 g
- Fett
- 2.5 g
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Focaccia z cebulą, oliwkami i rozmarynem
2h 35min
Focaccia z kurkami i rozmarynem, pasta serowo-śmietanowa
2h 20min
Mini focaccie
2h 5min
Pasta baba ganoush z kminem rzymskim
1h 40min
Focaccia z jabłkiem i cebulą
1 godz. 55 min
Focaccia z cebulą
2h 20min
Focaccia z pomidorkami i oliwkami
2h
Chrupiąca focaccia
2h 10min
Focaccia z pomidorkami koktajlowymi i anchois
1h 45min
Paluchy z serem gruyère i oliwkami (Olivettes)
1h 40min
Focaccia z pomidorkami koktajlowymi
1h 40min
Focaccia
2h 50min