Cape Malay Vegetable Curry

Cape Malay Vegetable Curry

3.8 67 Bewertungen
Vorbereitung 20 Min
Gesamt 35 Min
4 portions

Zutaten

Curry Powder
  • ground turmeric
    1 Tbsp
  • cloves
    1 tsp
  • dried fennel seeds
    1 tsp
  • black mustard seeds
    1 tsp
  • cumin seeds
    1 tsp
  • coriander seeds
    1 tsp
  • ground ginger
    1 tsp
  • black peppercorns
    ½ tsp
  • cardamom pods seeds only
    4
  • dried curry leaves
    4
  • cinnamon stick
    1
  • dried red chilli
    1
Curry
  • olive oil
    10 g
  • red onions quartered
    100 g
  • red pepper quartered
    1
  • yellow pepper quartered
    1
  • garlic cloves
    2
  • cauliflower cut in florets (3-4 cm)
    400 g
  • fine green beans halved
    75 g
  • fine sea salt plus extra to taste
    1 tsp
  • ground black pepper plus extra to taste
    ¼ tsp
  • tinned chickpeas rinsed, drained, (1 x 400 g tin)
    240 g
  • boiling water plus extra for cooking rice
    300 g
  • dried apricots sliced then soaked in warm water for 10 minutes
    50 g
  • long grain rice (10-12 minutes cooking time), rinsed
    200 g
  • mango chutney (see tip)
    1 heaped Tbsp
  • flatbreads for serving (see tip)
    4

Nährwerte pro 1 portion

Brennwert 513 kcal / 2161 kJ
Eiweiß 15 g
Fett 12 g
Kohlenhydrate 84 g
gesättigte Fettsäuren 4 g
Natrium 680 mg

Gefällt dir, was du siehst?

Dieses Rezept und mehr als 100 000 weitere warten auf dich!

Registriere dich jetzt und erhalte ein kostenloses 30-Tage Abo. Tauche ein in die kulinarische die Welt von Cookidoo® - ohne jegliche Verpflichtung.

Kostenlos registrieren Weitere Informationen


Das könnte dir auch gefallen