Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- 250 g kapusty włoskiej, bez twardych łodyg, pokrojonej na 4-5 cm kawałki
- 300 g ziemniaków, pokrojonych na kawałki
- 200 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 2 ząbki czosnku
- 20 g oliwy z oliwek
- 1000 g wody
- 1 - 2 łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
oder 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 60 g kiełbasy chorizo, pikantnej, pokrojonej w plastry
- Nährwerte
- pro 1 porcję
- Brennwert
- 586.4 kJ / 140.2 kcal
- Eiweiß
- 4.7 g
- Kohlenhydrate
- 15.1 g
- Fett
- 7.3 g
- gesättigte Fettsäuren
- 2 g
- Ballaststoffe
- 3 g
- Natrium
- 728 mg
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Marokańska zupa z ciecierzycy
40 min
Toskańska zupa fasolowa
50min
Zupa z kapusty włoskiej z kiełbasą
40 min
Zupa minestrone
45 min
Caldeirada - portugalska zupa rybna
45 min
Solanka z mięsem
2h
Groszek z jajkiem
1h
Zupa cytrynowa z jajkiem (Avgolemono)
1 Std. 15 Min
Zupa pomidorowa z ciecierzycą i kaftami
45 min
Gulasz ziemniaczany
1h 10min
Zupa z soczewicy z kiełbasą
8h 10min
Zupa bouillabaisse z sosem rouille
1h 10min