Prosta i uniwersalna zupa z kawałkami warzyw

Prosta i uniwersalna zupa z kawałkami warzyw

4.3 194 Bewertungen
Zubereitung 20 Min
Gesamt 50 Min
4 porcje

Zutaten

  • 20 - 25 g oliwy z oliwek
  • 100 - 150 g warzyw cebulowych, mieszanych (np. cebula, szalotka, por), pokrojonych na 2 cm kawałki
  • 350 - 400 g warzyw, mieszanych (np. cukinia, marchewka, dynia, bataty, seler, pietruszka, groszek), pokrojonych na 2 cm kawałki
  • 50 g mieszanki warzyw, mrożonej (optional)
    50 g zielonego groszku, mrożonego
  • 700 - 800 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • ½ - 1 łyżeczka soli
    ½ - 1 łyżka sosu sojowego
  • 60 - 80 g makaronu do zupy, suchego

Schwierigkeitsgrad

einfach


Nährwerte pro 1 porcję

Natrium 712.4 mg
Eiweiß 5.5 g
Brennwert 736 kJ / 175.9 kcal
Fett 6.2 g
Ballaststoffe 4.3 g
gesättigte Fettsäuren 1 g
Kohlenhydrate 24.7 g

Gefällt dir, was du siehst?

Dieses Rezept und mehr als 100 000 weitere warten auf dich!

Registriere dich jetzt und erhalte ein kostenloses 30-Tage Abo. Tauche ein in die kulinarische Welt von Cookidoo® - ohne jegliche Verpflichtung.

Kostenlos registrieren Weitere Informationen


Das könnte dir auch gefallen