Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- 350 g ziaren pszenicy (patrz wskazówka)
- 150 g mąki żytniej
- 20 g drożdży świeżych, pokruszonych
- 330 g wody
- 60 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski i blachy
- 1 łyżeczka soli
- 2 gałązki rozmarynu, świeżego, tylko liście
- mąka pszenna, do oprószenia blatu
- 1 łyżeczka soli gruboziarnistej
- Nährwerte
- pro 1 kawałek
- Brennwert
- 798.1 kJ / 190.7 kcal
- Eiweiß
- 4.9 g
- Kohlenhydrate
- 28.4 g
- Fett
- 7.2 g
- Ballaststoffe
- 1.8 g
Alternative Rezepte
Focaccia z kurkami i rozmarynem, pasta serowo-śmietanowa
2u. 20min
Mini focaccie
2u. 5min
Tarta tatin z warzywami korzeniowymi
2h 10min
Farinata - włoski placek z ciecierzycy
1h 30min
Focaccia z jabłkiem i cebulą
1h 55 min
Focaccia z pastą serową z oliwkami
2h 10min
Focaccia z cebulą, oliwkami i rozmarynem
2 godz. 35 min
Grissini - paluchy chlebowe
3 Std.
Chlebki śródziemnomorskie
1h 5min
Focaccia z pomidorkami i oliwkami
2h
Chrupiąca focaccia
2h 10min
Focaccia z pomidorkami koktajlowymi
1 Std. 40 Min