Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- 350 g ziaren pszenicy (patrz wskazówka)
- 150 g mąki żytniej
- 20 g drożdży świeżych, pokruszonych
- 330 g wody
- 60 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski i blachy
- 1 łyżeczka soli
- 2 gałązki rozmarynu, świeżego, tylko liście
- mąka pszenna, do oprószenia blatu
- 1 łyżeczka soli gruboziarnistej
- Nährwerte
- pro 1 kawałek
- Brennwert
- 798.1 kJ / 190.7 kcal
- Eiweiß
- 4.9 g
- Kohlenhydrate
- 28.4 g
- Fett
- 7.2 g
- Ballaststoffe
- 1.8 g
Alternative Rezepte
Focaccia z cebulą, oliwkami i rozmarynem
2h 35min
Pasta Mutabal z podpłomykami
1 Std. 35 Min
Focaccia z kurkami i rozmarynem, pasta serowo-śmietanowa
2 Std. 20 Min
Libańskie chlebki z zatarem i sałatką z kaszy pęczak
2 Std. 20 Min
Mini focaccie
2 Std. 5 Min
Mini foccacie z oregano
3h 40min
Focaccia z figami i rozmarynem
2 Std.
Focaccia z brokułami i anchois
2 Std. 15 Min
Focaccia z pomidorkami i oliwkami
2 Std.
Paluchy drożdżowe z czarnuszką i sezamem
1 Std. 40 Min
Chrupiąca focaccia
2 Std. 10 Min
Focaccia z pomidorkami koktajlowymi
1 Std. 40 Min