Geräte und Zubehör
Muhamara dip
Zubereitung 15 Min
Gesamt 30 Min
11 portions
Zutaten
-
red capsicum (approx. 2 large)350 g
-
extra virgin olive oil plus extra for drizzling100 g
-
bread torn in pieces40 g
-
garlic cloves2 - 4
-
walnuts80 g
-
pomegranate molasses40 g
-
lemon juice to taste1 tsp
-
ground cumin½ tsp
-
paprika½ tsp
-
ground cayenne pepper¼ tsp
-
dried chilli flakes (optional - see Tips)1 tsp
-
salt to taste½ tsp
-
fresh parsley or mint leaves, for garnishing (optional)
Schwierigkeitsgrad
einfach
Nährwerte pro 1 portion
Natrium
158.6 mg
Eiweiß
2.6 g
Brennwert
733.8 kJ /
174.7 kcal
Fett
15.8 g
Ballaststoffe
2.3 g
gesättigte Fettsäuren
1.9 g
Kohlenhydrate
5.2 g
Gefällt dir, was du siehst?
Dieses Rezept und mehr als 100 000 weitere warten auf dich!
Kostenlos registrieren Weitere InformationenDas könnte dir auch gefallen
Warm bulgur salad with orange dressing
40 Min
Baba Ganoush
1 Std.
Aubergine dip (moutabal/baba ganoush)
1 Std. 10 Min
Za'atar pesto
5 Min
Hummus
5 Min
Baba ghanoush
1 Std.
Red Pepper Dip (Muhammara)
30 Min
Grilled eggplant dip
2 Std.
Roasted Red Pepper and Walnut Dip (Muhammara)
1 Std. 10 Min
Muhamara dip
5 Min
Lebanese Spiced Flatbread
3 Std. 20 Min
Traditional hommus
25 Std. 5 Min