Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- 3 spring onions/shallots, cut into halves
- 2 garlic cloves
- 2 fresh Kaffir lime leaves
- 1 stalk lemongrass, cut into thirds
- 20 g sesame oil
- 5 cm piece fresh ginger, peeled
- 1 cube palm sugar (1-2 cm)
- 10 sprigs fresh coriander, roots and stalks for broth, leaves reserved for garnishing
- 1 fresh long red chilli, deseeded if preferred, plus extra, thinly sliced for garnishing (optional)
- ¾ tsp ground turmeric
- 400 g coconut milk
- 500 g water
- 1 - 2 tsp Chicken stock paste, to taste (see Tips)
- 1000 g fresh mussels, scrubbed and debearded
- 1 tsp fish sauce
- 20 g lime juice (approx. 1 lime)
- Nährwerte
- pro 1 portion
- Brennwert
- 1313.2 kJ / 312.7 kcal
- Eiweiß
- 11 g
- Kohlenhydrate
- 11.5 g
- Fett
- 24.3 g
- gesättigte Fettsäuren
- 13.5 g
- Ballaststoffe
- 5.6 g
- Natrium
- 331 mg
Alternative Rezepte
Miso chicken and rice
1h 30min
Suan la tang (hot and spicy soup)
35min
Ayam golek (coconut roasted spiced chicken)
3h 20min
Smoked trout pasta with lemon and capers
35min
Miso soup and sake seafood with rice
1h 5min
Hot and sour prawn soup
45min
Tom yum goong (hot and sour soup)
45min
Asian-style mussels
30min
Qing zheng yu (steamed fish with ABC soup)
1h 15min
Chilli mussels with thyme and tomatoes
40min
Pork and shiitake mushroom rice paper rolls with Holy Trinity sauce
45min
Tom kha prawns
25min