Geräte und Zubehör
Tarka dal
Zubereitung 15 Min
Gesamt 30 Min
4 portions
Zutaten
Coriander chilli chutney
-
fresh coriander (2-3 bunches), leaves, stalks and roots, cut into thirds (see Tips)120 g
-
fresh long green chillies trimmed and cut into halves (approx. 2-3 chillies)50 g
-
lemon juice1 tbsp
-
olive oil50 g
-
sea salt1 tsp
Tarka dal
-
red lentils250 g
-
hot water for soaking
-
ghee (see Tips)2 tbsp
-
cumin seeds¼ tsp
-
fresh curry leaves20
-
garlic cloves2
-
fresh long green chilli trimmed and cut into halves1
-
piece fresh ginger peeled and cut into halves2 cm
-
water600 g
-
sea salt1 tsp
-
ground turmeric¼ tsp
-
fresh tomatoes cut into pieces (2 cm) (see Tips)200 g
-
lemon juice2 tbsp
Schwierigkeitsgrad
einfach
Nährwerte pro 1 portion
Natrium
611.2 mg
Eiweiß
16.8 g
Brennwert
1354.3 kJ /
322.3 kcal
Fett
10.8 g
Ballaststoffe
6.2 g
gesättigte Fettsäuren
5.7 g
Kohlenhydrate
35.7 g
Gefällt dir, was du siehst?
Dieses Rezept und mehr als 100 000 weitere warten auf dich!
Kostenlos registrieren Weitere InformationenAuch enthalten in
Flavours of India
98 Rezepte
Australien und Neuseeland
Australien und Neuseeland
Das könnte dir auch gefallen
Paneer makhani
45 Min
Bombay aloo
40 Min
Tarka Dal
9 Std. 5 Min
Potato karakari
50 Min
Chhole (chickpea curry)
35 Min
Coriander chilli chutney
5 Min
Baingan ka bharta
1 Std. 20 Min
Rajma (kidney bean curry)
45 Min
Amritsari dal
26 Std.
Sabji (vegetable) curry
30 Min
Chilli paneer
30 Min
Dal Makhani
9 Std. 30 Min