Miso soup, Sake seafood with rice
TM5 TM6

Miso soup, Sake seafood with rice

3.5 (2 Bewertungen)

Zutaten

  • 1440 g water
  • 300 g white short-grain rice (e.g. sushi rice), rinsed and drained
  • 60 g Chinese cabbage, cut in pieces (2 cm)
  • 100 g onions, cut in thin slices (2 mm)
  • 40 g carrot, cut in thin strips (2 mm)
  • 4 slices kombu (approx. 2 cm each) (optional)
  • 10 - 12 large raw prawns, peeled and deveined (from approx. 170 g prawns)
  • 300 g clams, shells scrubbed,
    oder 300 g fresh mussels, shells scrubbed and de-bearded
  • 250 g raw squid rings
  • 75 g Japanese soy sauce (see tip)
  • 60 g sake
    oder 60 g rice wine
  • 1 tsp salt
  • 2 tsp light sesame oil (10 g)
  • 80 g miso paste
  • 5 pinches wakame flakes, dried
  • 200 g silken tofu, cut in cubes (1.5 cm) (optional)

Nährwerte
pro 1 portion
Brennwert
2015 kJ / 478 kcal
Eiweiß
30 g
Kohlenhydrate
71 g
Fett
7 g
Ballaststoffe
1.8 g

Gefällt dir, was du siehst? Dieses Rezept und mehr als 80 000 andere warten auf dich!

Kostenlos registrieren

Registriere dich jetzt für unser einmonatiges kostenloses Schnupper-Abo und entdecke die Welt von Cookidoo®. Vollkommen unverbindlich.

Weitere Informationen

Alternative Rezepte