Coconut rice with Asian inspired pork and eggs
TM6 TM5 TM31

Coconut rice with Asian inspired pork and eggs

4.6 (43 Bewertungen)

Zutaten

Soy reduction

  • 60 g soy sauce
  • 2 tbsp water
  • 2 tbsp brown sugar
  • ½ tsp hot chilli sauce (e.g. Sriracha - see Tips)

Pork mince

  • 500 g pork fillet, cut into pieces (3 cm), partially frozen
  • 2 garlic cloves
  • 2 cm piece fresh ginger, peeled
  • 4 spring onions/shallots, white part only, cut into quarters (reserve green fronds)
  • 20 g peanut oil or olive oil
  • 230 g canned water chestnuts, drained
  • 2 pinches sea salt
  • 2 pinches ground white pepper
  • ½ tsp Vegetable stock paste (see Tips)
  • 1 tbsp water

Coconut rice and eggs

  • 300 g white rice
  • 400 g canned coconut milk
  • 500 g water
  • 20 g peanut oil or olive oil, plus extra for greasing
  • 4 eggs
  • 4 sprigs fresh coriander, leaves only, finely chopped for garnishing

Nährwerte
pro 1 portion
Brennwert
3247 kJ / 773 kcal
Eiweiß
45 g
Kohlenhydrate
72 g
Fett
33 g
gesättigte Fettsäuren
18.5 g
Ballaststoffe
5 g
Natrium
1379.4 mg

Gefällt dir, was du siehst? Dieses Rezept und mehr als 80 000 andere warten auf dich!

Kostenlos registrieren

Registriere dich jetzt für unser einmonatiges kostenloses Schnupper-Abo und entdecke die Welt von Cookidoo®. Vollkommen unverbindlich.

Weitere Informationen

Alternative Rezepte