Kantonese gebakken rijst met garnalen
TM6

Kantonese gebakken rijst met garnalen

4.3 (7 Bewertungen)

Zutaten

  • 250 g korte korrel rijst, japonica
  • 250 g middelgrote rauwe garnalen, gepeld, schoongemaakt, ontdarmd
    oder 250 g middelgrote rauwe garnalen, gepeld diepgevroren, ontdooid en drooggedept om te koken
  • 50 g groene erwten (vers of diepvries)
  • 50 g zoete maïskorrels, uit blik, uitgelekt
  • 370 g water, en iets meer om de rijst te dekken
  • 20 g lichte sojasaus
  • 10 g geroosterde sesamolie, en iets meer om te besprenkelen
  • 20 g oestersaus
  • 10 g rijstazijn
  • 1 tl bruine suiker
  • 1 tl zout
  • lente-ui, gehakt, als afwerking

Nährwerte
pro 1 portie
Brennwert
1791 kJ / 428.1 kcal
Eiweiß
19 g
Kohlenhydrate
74.4 g
Fett
5 g
gesättigte Fettsäuren
1 g
Ballaststoffe
1.3 g
Natrium
1678.3 mg

Gefällt dir, was du siehst? Dieses Rezept und mehr als 80 000 andere warten auf dich!

Kostenlos registrieren

Registriere dich jetzt für unser einmonatiges kostenloses Schnupper-Abo und entdecke die Welt von Cookidoo®. Vollkommen unverbindlich.

Weitere Informationen

Alternative Rezepte