Geräte und Zubehör
Strawberry champagne cake
Zubereitung 45 Min
Gesamt 3 Std. 10 Min
12 slices
Zutaten
Strawberry and champagne jam
-
lemon zest only, no white pith1
-
freshly squeezed lemon juice20 g
-
strawberries (over-ripe strawberries are preferred)270 g
-
white sugar100 g
-
champagne100 g
Roasted strawberries
-
strawberries hulled and cut into halves500 g
-
champagne75 g
-
caster sugar10 g
Sponge
-
butter to grease
-
eggs room temperature4
-
bicarbonate of soda½ tsp
-
cream of tartar1 tsp
-
cornflour80 g
-
plain flour30 g
-
caster sugar130 g
-
natural vanilla extract1 tsp
-
hot water2 tbsp
-
pouring (whipping) cream (see Tips)300 g
Schwierigkeitsgrad
einfach
Nährwerte pro 1 slice
Natrium
92 mg
Eiweiß
3.7 g
Brennwert
986.1 kJ /
234.8 kcal
Fett
10.3 g
Ballaststoffe
1.8 g
gesättigte Fettsäuren
5.9 g
Kohlenhydrate
32.2 g
Gefällt dir, was du siehst?
Dieses Rezept und mehr als 100 000 weitere warten auf dich!
Kostenlos registrieren Weitere InformationenAuch enthalten in
Rose gold baking
21 Rezepte
Australien und Neuseeland
Australien und Neuseeland
Das könnte dir auch gefallen
Angel cake
5 Std. 15 Min
Almond tuiles
30 Min
Pistachio cheesecakes with mango
2 Std. 30 Min
Raspberry ripple cones
15 Std.
Choux pastry
1 Std.
Raspberry Dacquoise
2 Std.
Tsoureki (Greek Easter bread)
2 Std. 20 Min
Triple layer bundt cake
1 Std. 30 Min
Spanish flan
7 Std. 55 Min
Cherry clafoutis
1 Std. 5 Min
Rizogalo (Greek rice pudding)
1 Std. 10 Min
Coconut butter cake
1 Std.