Birthday present cake
TM6 TM5 TM31

Birthday present cake

4.7 ( 3 Bewertungen )

Zutaten

Pink food colouring

  • 75 g raw beetroots
  • 70 g water

Sponge cake

  • 310 g unsalted butter softened, plus extra for greasing
  • 280 g white sugar
  • 1 orange zest only, no white pith
  • 6 eggs
  • 225 g plain flour
  • 80 g self-raising flour
  • 2 tbsp full cream milk

White fondant icing

  • 40 g water
  • 3 tsp gelatine powder
  • 100 g glucose syrup
  • 15 g glycerine (see Tips)
  • 620 g icing sugar plus extra for dusting

Pink fondant icing

  • 25 g water
  • 3 tsp gelatine powder
  • 100 g glucose syrup
  • 15 g glycerine
  • 620 g icing sugar plus extra for dusting

Buttercream icing

  • 250 g icing sugar
  • 125 g unsalted butter cut into pieces (2 cm)
  • 2 tsp boiling water
  • ½ tsp vanilla bean paste

Assembly

  • 2 tbsp jam (flavour of choice)
  • icing sugar for dusting
  • water for brushing

Nährwerte
pro 1 portion
Brennwert
901.3 kcal / 3785.6 kJ
Eiweiß
7.2 g
Fett
30.2 g
Kohlenhydrate
158.8 g
Ballaststoffe
1.1 g
gesättigte Fettsäuren
17.7 g
Natrium
220.8 mg

Gefällt dir, was du siehst? Dieses Rezept und mehr als 80 000 andere warten auf dich!

Kostenlos registrieren

Registriere dich jetzt für unser einmonatiges kostenloses Schnupper-Abo und entdecke die Welt von Cookidoo®. Vollkommen unverbindlich.

Weitere Informationen

Alternative Rezepte