Geräte und Zubehör
Prawn cocktail with gin-pickled cucumbers
Zubereitung 15 Min
Gesamt 40 Min
6 portions
Zutaten
Prawns
-
medium raw prawns peeled, tails intact, deveined24
-
water250 g
-
sea salt to season
-
ground black pepper to season
-
freshly squeezed lemon juice to drizzle
Gin-pickled cucumber
-
Lebanese cucumbers cut into ribbons, flesh only, discard seeds and core2
-
sugar50 g
-
white wine vinegar100 g
-
juniper berries lightly crushed5
-
gin of choice (see Tips)60 g
Gin dressing
-
grapeseed oil300 g
-
sea salt¼ tsp
-
gin of choice50 g
-
ground black pepper2 pinches
-
eggs2
-
tomato sauce1 tbsp
-
Worcestershire sauce (see Tips)2 tsp
-
paprika plus extra to serve2 pinches
-
Tabasco® sauce3 dashes
-
lemon juice to taste, plus extra wedges to serve1 - 2 tbsp
-
cos lettuce whole leaves or finely shredded for glasses1
-
avocado sliced1
-
fresh chives chopped to garnish
-
micro herbs to serve (optional)
Schwierigkeitsgrad
einfach
Nährwerte pro 1 portion
Natrium
663.4 mg
Eiweiß
19.7 g
Brennwert
2633.2 kJ /
627 kcal
Fett
55.8 g
Ballaststoffe
3.9 g
gesättigte Fettsäuren
6.8 g
Kohlenhydrate
11.4 g
Gefällt dir, was du siehst?
Dieses Rezept und mehr als 100 000 weitere warten auf dich!
Kostenlos registrieren Weitere InformationenAuch enthalten in
Ginspiration
11 Rezepte
Australien und Neuseeland
Australien und Neuseeland
Das könnte dir auch gefallen
Rosemary and eschalot gravy
30 Min
Thai beef salad
1 Std. 15 Min
Beetroot and carrot salad with vincotto dressing
10 Min
Plum sauce
55 Min
Hearty seafood chowder
45 Min
Smoked trout pâté
3 Std. 15 Min
Peppercorn sauce
20 Min
Retro prawn cocktail
20 Min
Smoked salmon mousse
5 Min
Lamb cutlets with spinach and pea purée
40 Min
Parmesan-crusted lamb cutlets, creamed spinach and smashed spuds
1 Std. 15 Min
Grilled scallops with chilli jam
25 Min