Geräte und Zubehör
Spiced Polish Christmas cake
Zubereitung 30 Min
Gesamt 99 Std. 30 Min
30 portions
Zutaten
Cake layers
-
unsalted butter softened and cut into pieces125 g
-
dark brown sugar220 g
-
honey250 g
-
eggs2
-
Christmas spice mix (see Tips)25 g
-
plain flour plus extra to dust500 g
-
bicarbonate of soda2 tsp
Sour cream filling
-
freshly squeezed lemon juice50 g
-
gelatine powder3 tsp
-
sour cream700 g
-
mascarpone cheese250 g
-
icing sugar40 g
Chocolate ganache
-
dark chocolate broken into pieces200 g
-
pouring (whipping) cream160 g
Schwierigkeitsgrad
medium
Nährwerte pro 1 portion
Natrium
130.1 mg
Eiweiß
4.3 g
Brennwert
1344.7 kJ /
320.2 kcal
Fett
20.2 g
Ballaststoffe
0.8 g
gesättigte Fettsäuren
12.7 g
Kohlenhydrate
31.3 g
Gefällt dir, was du siehst?
Dieses Rezept und mehr als 100 000 weitere warten auf dich!
Kostenlos registrieren Weitere InformationenDas könnte dir auch gefallen
Black forest cake
5 Std.
Poppy seed strudel
3 Std. 15 Min
New York-style cheesecake with strawberry sauce
26 Std. 10 Min
Polish crêpes
3 Std. 35 Min
Yoyo slice
2 Std. 30 Min
Ghost meringues
12 Std. 25 Min
Baklava
1 Std. 10 Min
Poppy seed torte
5 Std.
Fraisier sponge
30 Std.
Black forest Christmas yule log
1 Std. 30 Min
Spiced pumpkin palmiers
2 Std. 50 Min
Classic Polish 'tort'
2 Std. 25 Min